facebook

Tak for din besked!

Vi har modtaget din besked og vil vende tilbage hurtigst muligt.

Menu
Kontakt os:
+45 71 74 28 28

Det helt rigtige domæne

Det kan være en jungle at vælge et nyt domæne – her kommer 4 gode råd til at komme igang

Udgivet:

Når man skal lave sin egen hjemmeside, så er et af de første, og måske også vigtigste beslutning, at vælge det rigtige domæne.

Et domæne er noget, der er meget svært at skifte senere hen af grunde, som vi kommer ind på senere i artiklen, og derfor er det vigtigt, at man vælger det rigtige domæne første gang, så man ikke skal hen og skifte senere.

I denne artikel får du derfor 4 tips til at vælge det helt rigtige domæne første gang!

Hvorfor er det svært at skifte domæne?

Der er fundamentalt tre grunde til, at det er svært at skifte domæne

Din SEO-værdi

Den værdi og de placeringer du ”optjener” i Googles søgeindeks, er bundet op på dit domæne. Hvis du skifter dit domæne risikerer du at miste meget af denne værdi. Lå du f.eks. nr. 1 på ”køb lejlighed i Aarhus”, vil du sandsynligvis miste denne placering, hvis skifter domæne og flytter dit indhold til et nyt domæne. Man kan redde en del af ens seo-værdi ved at lave redirects af ens gamle sider til det nye domæne, men det kan sjældent redde det hele 100%.

Dit brand

Hvis du har haft det samme domæne i mange år, så vil folk huske dig og associere dig med dette domæne. Heldigvis kan du lave redirects, så når folk taster dit gamle domæne ind i browseren, så føres de til dit nye domæne. Det tager dog ofte lidt tid for folk at huske dit nye ”navn”, og har du markedsføringsmateriale på print og online, så skal du også huske at få dette ændret og opdateret.

Flytning af hjemmeside

Hvis du skifter domæne, så skal du også flytte din hjemmeside til dette nye domæne. Det er som sådan ikke svært, men er du ikke teknisk anlagt, vil du få brug for hjælp. Hjælp koster penge, og derfor vil der også være en betydelig udgift til selve flytningen af hjemmesiden.

Lad os se på de tips, som kan hjælpe dig ved at undgå et eventuelt domæneskift.

Tip 1 – Vælg et domæne, der ikke låser dig til et bestemt emne

Når du vælger dit domæne, skal du tænke fremad. Hvad skal din side indeholde nu og i fremtiden? Det er her vigtigt, at du ikke vælger et domæne, som er for specifikt til det, du vil med din side lige nu. Vil du f.eks. sælge sokker, så skal du ikke kalde den sokkeshoppen.dk, da du på den måde låser dig til sokker.

Tænk hvis du om et par år også vil sælge underbukser. Ja så er sokkeshoppen.dk et rigtig dårligt navn, da det indikerer, at her sælges der altså sokker og ikke andet.

Vælg derfor et domæne, som ikke låser dig til et bestemt emne eller produkt, hvis du ved, at der potentielt vil komme andet på domænet i fremtiden.

Tip 2 – Vælg noget der er kort og catchy

Brand- og domænenavne, som er nemme at huske, er ofte korte og catchy, typisk kun to stavelser. F.eks.:

  • Volvo

  • ebay

  • Google

  • Fiat

  • Nestle

Ja man kunne blive ved.

Hvis du kan finde et super domæne, på kun to stavelser, så vil det være rigtig godt, da det er nemt for folk at huske og indtaste i browseren, når de skal gå direkte til din side.

Tip 3 – Undgå æ ø og å

Internettet har det rigtig dårligt med de danske bogstaver æ, ø og å. Derfor skal du ikke vælge et domæne, der indeholder disse bogstaver, da det vil give dig problemer i forhold til SEO og teknikken på din hjemmeside senere hen. Du kan til nøds bytte f.eks æ ud med ae eller å ud med aa, men det anbefales ikke.

Tip 4 – Vælg et passende TLD

Et TLD (Top Level Domain) er endelsen på dit domæne. Hvis du har en dansk hjemmeside, som udelukkende er henvendt danskere, så giver det mest mening at vælge ”.dk”. Er din side engelsksproget og henvendt til folk i udlandet, så giver det måske bedst mening at vælge et ”.com” domæne.

Undlad desuden at vælge et dansk domænenavn og et udenlandsk TLD. Hjemmeskobutikken.com lyder f.eks. helt underligt. Her vil hjemmeskobutikken.dk være bedre.

Når du har fundet et domæne, som du synes passer til det du vil have på din side nu og i fremtiden, skal du ind og tjekke, om det overhoved er ledigt. Det kan du f.eks. gøre med søgeren fra Billig-Webhosting.dk, hvor du kan finde og købe domænet hos den billigste udbyder.

Er domænet ikke ledigt, må du tilbage til tegnebrættet, og se om du kan finde på noget andet, der også lever op til de 4 tips beskrevet i denne artikel.

Rigsarkivet

Lad os arbejde sammen om at bygge noget stort!

Bliv en af vores samarbejdspartnere og lad os bygge fede løsninger som skaber værdi for jer og jeres kunder.

Udgivet:

Bliv kontakt af os