facebook

Tak for din besked!

Vi har modtaget din besked og vil vende tilbage hurtigst muligt.

Menu
Kontakt os:
+45 71 74 28 28

Contentful

Få indblik i et headless CMS system Contenful som har en API-first tilgang content styring modsat mange monolistiske cms systemer.

Udgivet:

Hvad er Contentful?

Contentful er et headless CMS system. Begrebet headless dækker over en service som primært tilgåes via en REST API. Contentful beskriver det selv som API-FIRST tilgang hvor indhold kun oprettes og hentes via en API. Det er den nemmeste måde at styre sit indhold på, også på mange sprog.

Fordele ved Contentful og headless

Contentful er et platform lignende andre som har en headless tilgang til systemet. Dette betyder at man opnår et system som i langt højere grad er skalerbart.

Data ligger i skyen på cloud servere som kan skalere vandret når kravene stiger. Da disse platform kun indeholde logik til at levere disse data foregår det ofte lynhurtigt.

Modsat et monolistisk system som eks. Wordpress, Magento eller Umbraco så har det ikke en masse funktionalitet indbygget som er med til at sløve responstiden ned ved hvert request. Ofte bruger man op til 30% af ens ressourcer til blot at optimere og sikre fornuftig levering af data på disse større platforme. På en headless platform undgår man dette og kan bruge disse resourcer andetsteds og kunne leverere en løsning langt hurtigere.

Opsummeret:

  • Headless giver lynhurtig data-tilgang

  • Undgå langsomme monolistiske plaatforme

  • Simpel data styring via headless cms

Læs også top headless systemer i 2022

Om contentful

Contentful er en hosted SaaS løsning. Dvs. at Contentful har driften af servere og man skal ikke bruge ressourcer på dette.

Deres nuværende prismodel tilbyder en gratis version for at man hurtigt kan komme igang men der er også visse begrænsninger på denne. Så snart man får brug for mere end eks. 2 sprog så skal man op i den betalte version som starter ved ca. 3.000 kr./måned hvilket er ret pebret.

Contentful tilbyder også et plugin der hedder Composer and Launch som er content styring, prisen starter ved 1.995$ ca. 13.000 kr./måned hvilket nok skræmmer mange mindre virksomheder væk.

Man skal derfor sætte sig grundigt ind i Contentful og ikke lade sig lokke at den gratis version da den på sigt kan gå hen og blive meget dyr.

Contentful er ikke kun til indhold men kan også benyttes sammen med ecommerce løsninger så produkt data og indhold kommer til at gå op i en højere enhed.

Contentful er ligesom mange andre headless cms et agnostisk system som er uafhængigt af hvilken platform som man vælger at kode det på.

Fordele:

  • Tilbyder kun hosted løsning så man hurtigt er igang

  • Gratis version så det kan testes af

Ulemper:

  • Deres priser er meget høje sammenlignet med andre og det kan blive dyrt at blive fanget i deres gratis version.

Målgruppen for Contentful er primært større virksomheder med store krav til styring af content og indhold.

Alternativer til Contentful

Strapi er open source, har en gratis version og tilbyder en self-hosted løsning

Indexed CMS og E-commerce løsning med fuld support

Rigsarkivet

Lad os arbejde sammen om at bygge noget stort!

Bliv en af vores samarbejdspartnere og lad os bygge fede løsninger som skaber værdi for jer og jeres kunder.

Udgivet:

Bliv kontakt af os