facebook

Tak for din besked!

Vi har modtaget din besked og vil vende tilbage hurtigst muligt.

Menu
Kontakt os:
+45 71 74 28 28

Få styr på hosting og begreber

Hosting består af den server som ens hjemmeside skal ligge på for at andre kan bruge den.

Udgivet:

Hvad er hosting?

Hosting dækker over leje af server plads og resourcer for ens hjemmeside.

En hjemmesider optager plads (storage) som ofte måles i Gigabytes (GB). Den optager også CPU resourcer og Memory (hukommelse).

Hosting er påkrævet for at ens hjemmeside kan være online og tilstede for besøgende i hele verden.

Serveren er derfor den fysiske placering af de filer og database som ens hjemmeside består af.

Serveren står rent fysisk i et datacenter som igen kan være placeret i eks. Frankfurt, Tyskland eller Skanderborg i Danmark. Indexed har kun servere indenfor EU.

Shared server

Shared hosting hos Indexed er hosting på en shared server hvorpå der også er oprettet andre kunder. På denne server deler hjemmesiden storage, cpu og memory med andre hjemmesider på serveren.

Da serverens resssourcer er fastlåst kan en anden hjemmeside påvirke den samlede performance for hele serveren. Ved alm. drift er dette normalt ikke noget problem da vores politik er at der altid vil være nok ressourcere allokeret på serveren. Serveren opgraderes derfor når den når ca. 50% af sin kapacitet eller hjemmesider flyttes til en anden server med ledige ressourcer.

Andre begrænsninger for shared server kan nævnes at der ikke kan installeres og opsættes anden software på server niveau. Dette kan begrænse mulighederne for hjemmesiden.

Shared hosting er det billigere alternativ til dedikeret hosting.

Ønsker man flere dedikerede ressourcer til sin hjemmeside kan man få en dedikeret server.

Der er som sådan ikke begrænsninger på hosting hos Indexed men vi operere dog med en fair-usage politik. Hvis man bruger ekstraordinært meget plads eller resourcer kan vi være nødsaget til at opgradere hosting for website til en større plan eller eks. en dedikeret server. Dette sikre en god service for alle hjemmesider på serveren.

Dedikeret server

Dedikeret hosting hos Indexed er hosting på en dedikeret server som kun ens egen hjemmeside ligger på. Da man ikke deler ressourcer og har fuld adgang til alle vil en hjemmeside derfor ikke bliver påvirket af andre hjemmesider.

Hjemmesiden vil have fuld adgang til alle ressourcer på den dedikerede server. Denne server har dog stadig sine rammer, men serveren kan opgraderes så den får flere ressourcer til rådighed.

Andre fordele ved dedikeret hosting er også at man kan få nogle flere fordele i forhold til at opsætte og udnytte anden software som kræver installation på server niveau. En mulighed som ikke er tilgængelig på shared server.

Dedikeret hosting er det dyrere alternativ til shared hosting

Rigsarkivet

Lad os arbejde sammen om at bygge noget stort!

Bliv en af vores samarbejdspartnere og lad os bygge fede løsninger som skaber værdi for jer og jeres kunder.

Udgivet:

Bliv kontakt af os