facebook

Tak for din besked!

Vi har modtaget din besked og vil vende tilbage hurtigst muligt.

Menu
Kontakt os:
+45 71 74 28 28

Webudvikling anno 2022

Få bedre forståelse over hvad webudvikling dækker over anno 2022. Ofte betegnes udvikleren bagved som en fullstack udvikler men opgaven kan dog løses af flere forskellige personer med hver deres spidskompetencer.

Udgivet:

Hvad er webudvikling?

Webudvikling er en bred betegnelse for det arbejde der dækker over udvikling af en hjemmeside, webshop eller webapp. Hver af disse projekter er igen neddelt i programmering, opsætning af html og design af hjemmesiden.

En webshop kommunikere med andre systemer via api og webudvikling dækker også over disse integrationer

Ofte benyttes betegnelsen fullstack udvikler over en persontype som har mange brede kompetencer fra design, kodning, opsætning og server vedligeholdelse.

Design

Når man skal have en ny hjemmeside til sin virksomhed bør den designes af en professionel designer som har godt styr på de brand mæssige værdier, design manual og UX. En designer betegnes normalt ikke som en webudvikler men en webudvikler kan også godt være en designer. Dog bør man ikke forvente at en webudvikler kan designe professionelt.

Programmering og kodning

En hjemmeside bygges typisk på en eksisterende platform som eks. kan være Wordpress eller Drupal. Disse platforme er programmere af en webudvikler eller programmør.

Disse platforme indeholder standard funktionalitet som allerede er kodet men ønsker man funktionalitet som der ikke er dækket ind kræver det special udvikling som udvider platformen med mere funktionalitet.

Integrationer

Typisk når man udvikler en webshop eller anden form for webapp så får man brug for integrationer. Integration betyder at eet system kommunikere med et andet og udveksler data.

Eks. på integration:

  • Overførsel af ordre fra webshop til økonomisystem.

  • Oprettelse af produkter i økonomisystem eller ERP system.

  • Import af produkt data fra ERP til webshop

  • Oprettelse af nyhedsbrev modtagere fra hjemmeside til eks. Mailchimp

Generelt så handler integrationer om at overfører data mellem 2 platforme. Typisk anvendes en REST API til dette formål. Denne integration kan udvikles af webudvikleren eller kodes fra bunden hvis denne ikke eksistere.

Server administration

At håndtere servere er ikke nødvendigvis ansvaret for en webudvikler men hjemmesiden eller projektet skal altid hostes på en server . Derfor er denne del en vigtig del og sidste del af processen med at udvikle en hjemmeside eller webshop.

Når projektet er oprettet på serveren gælder det herefter om at holde øje med den og drifte siden. I forbindelse med mange besøgende og stigende trafik på siden så skal serveren have tildelt flere resourcer for at håndtere belastningen.

Siden skal løbende hastigheds optimeres så den altid performer så godt som muligt. Er man i tvivl om siden kører godt kan den testes via Google pagespeed som giver en god evaluering om siden trænger til et tjek.

Uddannelse

Webudvikling kræver ikke nogen uddanndelse, ofte er mange selvlærte hvilket i online branchen godt kan være en fordel da man derved er opsøgende på mange af de nye ting der hele tiden udvikler sig.

Hvis man ikke ved hvor man skal starte kan det dog være en god ting at opsøge en god uddannelse som hjælper med at give et bredt erfaringsgrundlag.

Som uddannelse kan nævnes

Rigsarkivet

Lad os arbejde sammen om at bygge noget stort!

Bliv en af vores samarbejdspartnere og lad os bygge fede løsninger som skaber værdi for jer og jeres kunder.

Udgivet:

Bliv kontakt af os