Hvad er headless CMS og hvad skal man bruge det til?

headless-cms

Headless CMS er ofte en hosted løsning som kan strukturer dit indhold i en simpel database. Data kan herefter hentes via en REST API og præsenteres på mange kanaler som eks. webshop, hjemmeside eller Facebook Feed.

Forretningskritiske data er derfor adskilt fra resten af systemerne og kan præsenteres på en nem måde i andre systemer. I forbindelse med webshop kan produkter gemmes i PIM system som på mange måde ligner headless CMS, men det er blot til produkt data, arkitekturen er dog den samme.

Fordele og ulemper

For hver beslutning der tages vil der være fordele og ulemper, der gennemgåes derfor disse for hvert system som der berøres. Ønsker i uddybende information omkring disse systemer er i velkommen til at henvende jer til Indexed for at høre mere.

Strapi

strapi

Strapi er opensource headless CMS og det adskiller sig primært fra andre ved at de i skrivende stund kun tilbyder en self-hosted version. Dette er også deres styrke da virksomheder ofte har en holdning til hvem og hvor data opbevares. Via en self-hosted løsning kan man derfor 100% styre dette.

Når man selv hoster en Strapi løsning skal man være opmærksom på at det kræver en del server ressource at builde siden, hvorfor en server bør have mindst 4GB memory og der skal derfor afsættes resourcer til ordentlig hosting.

Oprettelse af indhold er meget nemt via Strapi. Een af dens styrker er oprettelse af components som er genbrugelige templates som kan tilknyttes andre indholdstyper.

En component kan eks. være et billedegalleri med 5 billeder som kan udskiftes på de sider hvor components benyttes.

Læs den fulde artikel omkring Strapi headless cms

Fordele:

Ulemper:

Vi anbefaler Strapi til dem som vil holde licensomkostning nede og have fuld kontrol over deres data.

Besøg Strapi hjemmesiden for mere info

Indexed PIM og headless CMS

indexed-pim

Mange års erfaring og udvikling er resulteret i et headless system som nemt kan håndtere produkt og content data på en headless platform.

Med behovet for at kunne lave webshops og hjemmesider som altid performer superhurtigt blev Indexed PIM udviklet for at kunne opfylde dette behov.

Indexed PIM har fuld understøttelse af flere valuta, sprog og moms. De helt grundlæggende elementer i enhver e-commerce løsning.

Indexed Headless CMS og PIM blev udviklet specifikt til e-commerce løsninger men kan bruges til de fleste projekter.

Fordele:

Ulemper: