facebook

Tak for din besked!

Vi har modtaget din besked og vil vende tilbage hurtigst muligt.

Menu
Kontakt os:
+45 71 74 28 28

Hvad er DNS?

DNS servere er backbone til internettet som fortæller præcist hvilken server et domæne er hostet på

Svar:

Forklaring

DNS står forDomainNameServer som er en service der fortæller hvilken IP et givent domæne benytter. Det er via denne IP at en browser herefter ved hvilken server som den skal forespørge efter et givent domæne som der indtastes i browseren.

Man kan sige at DNS servere også er backbone for hele internettet da de i høj grad binder det hele sammen.

Når man har fundet sig et domæne samt den host/server som hjemmesiden skal ligge på skal DNS serveren opsættes så domænet peger på serverens IP. En DNS server er ofte tilknyttet den host som man vælger men kan også være en ekstern som f.eks. Gratis DNS eller Google DNS.

Er ens hjemmeside hostet hos Webfamly Wordpress Hosting så kan man altså have både have hosting og DNS server hos samme udbyder hvilket ofte gør tingene lidt nemmere. Har man et DK domæne skal man via en redelering hos DK-hostmaster fortælle dem hvilken DNS server der benyttes. Det kan du læse mere om her.

Tjek dit domænes DNS server

Hvilken DNS server har dit domæne? Det kan du nemt tjekke via MX toolsbox.

Du kan her se hvilke DNS server Errorlog i skrivende stund benytter. Dette kaldes også DNS check eller DNS lookup.

Ændring af DNS

Via redelering hos DK-Hostmaster vil DNS serveren blive udskiftet til den ønskede udbyder. Dette kan tage fra 5 min. til 48 timer pga. at rettelsen skal ud til mange servere på internettet før ændringer træder i kraft. Servere gemmer disse info lokalt så internettes backbone ikke belastes med opslag hele tiden og denne information gemmes altså i kortere og længere tid. En ændring af DNS skal godkends af administrator først.

DNS records

Udover at DNS serveren fortæller hvor domæne er hostet, fortæller den også opsætningen af domænet. Det kan f.eks. være hvilken email server/service der benyttes. Hvilke SPF og DKIM records der er opsat til sikring af email modtagelse.

Andre records bruges til at validere ens domæne til services såsom Google Analytics, Gmail og lign. produkter. Disse services ønsker ofte at bekræfte dit ejerskab af domæne og vis DNS records er dette muligt.

Korrekt opsætning af DNS er derfor vigtig iforhold til email deliverability.

Læs videre: Redelering af domæne ved DK Hostmaster

Rigsarkivet

Lad os arbejde sammen om at bygge noget stort!

Bliv en af vores samarbejdspartnere og lad os bygge fede løsninger som skaber værdi for jer og jeres kunder.

Bliv kontakt af os