facebook

Tak for din besked!

Vi har modtaget din besked og vil vende tilbage hurtigst muligt.

Menu
Kontakt os:
+45 71 74 28 28

Hvad er ftp?

FTP er et begreb som man bruge omkring overførsel af filer fra en computer til en server på internettet. Forkortelsen står for File Transfer Protocol og er en standard til filoverførsel eller på engelsk file upload.

Svar:

FTP er et begreb som man bruge omkring overførsel af filer fra en computer til en server på internettet. Forkortelsen står for File Transfer Protocol og er en standard til filoverførsel eller på engelsk file upload.

Hvornår man skal bruge FTP

Når man har en hjemmeside på en server et givent sted i verden har man brug for at overføre filer til denne, feks. billeder, css eller html filer og her kan FTP benyttes. Der findes flere programmer som gøre det muligt at benytte denne standard og et populær og gratis program er filezilla. Dette program kan bruges på Mac, Windows og Linux hvilket også skyldtes dens popularitet.

Sådan bruger du FTP i filezilla

Hvis vi tager udgangspunkt i filezilla så kan du på dette skærmbillede se at der skal indtastes host, username og password som er de 3 informationer du oftest skal bruge.

Her kan du også se at hostnavn er domænet på hjemmesiden, brugernavn et som serveren er oprettet med samt kodeord. Port er typisk 21 men behøves ikke udfyldes da det er standard.

Når der er oprettet forbindelse til FTP serveren vil man her have to tabs ved siden af hinaden hvor den til venstre er de lokale filer på ens pc og i højre side ligger de filer på FTP serveren som også er serveren til hjemmesiden.

Herefter kan der kopires/uploades filer op og ned (upload / download).

FTP server

Hvis du støder på begrebet FTP server er det iforhold til den server som du forbinder til. Serveren som hjemmesiden ligger på er så også en FTP server.

FTP vs. sFTP

Da FTP er en ældre og også usikker standard er der indført sFTP som er en krypteret version af FTP, så de filer man overfører bliver krypteret imellem lokal pc og FTP server. Hvis serveren understøtter denne version er den at foretrække.

Rigsarkivet

Lad os arbejde sammen om at bygge noget stort!

Bliv en af vores samarbejdspartnere og lad os bygge fede løsninger som skaber værdi for jer og jeres kunder.

Bliv kontakt af os